Италианското дясно правителство тази седмица започна започна очакваното въвеждане на по-строги

...
Италианското дясно правителство тази седмица започна започна очакваното въвеждане на по-строги
Коментари Харесай

Италия затяга мерките срещу мигрантите по море

Италианското дясно държавно управление тази седмица  стартира започна предстоящото въвеждане на по-строги ограничения  в страната, който доближи рекордни равнища през последните месеци, оповестява Politico. 

Властите ще имат право да задържат мигранти до 18 месеца и да подреждат построяването на нови центрове за тяхното настаняване.

" Ще разполагаме с цялото належащо време освен да създадем нужните инспекции, само че и да продължим с репатрирането на тези без право на интернационална протекция " , сподели италианският министър председател Джорджа Мелони. Битката против имиграцията е епохална борба за Италия и Европа, сподели тя.

Тя изпрати и известие до бъдещите мигранти.

" Няма смисъл да се доверявате на каналджиите, тъй като те ще вземат доста пари, ще ви качат на лодка, която не е подобаваща за пътуването и откакто стигнете до тук, ще бъдете арестуван и върнат назад. ", предизвести министър председателят. 

Мелони пристигна на власт преди година с обещанието да ограничи имиграцията , само че идващите съвсем се удвоиха през 2023 година на годишна база, съгласно държавни данни.

Лидерът на опозиционните демократи Ели Шлайн назова увеличението на времето за задържане " избор, подбуден от омразата " . В писмо до La Repubblica тя сподели, че сходни ограничения в предишното не са помогнали за увеличение на репатрирането. Тя прикани за " безвредни и законни " способи за постигане до Европа.
 Фон дер Лайен даде обещание проект за деяние за мигрантската рецесия в Италия
Фон дер Лайен даде обещание проект за деяние за мигрантската рецесия в Италия

Ние ще решаваме кой ще пристигна в Европейския съюз и при какви условия, разгласи Фон дер Лайен

Припомняме, че в неделя ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен дойде на ревизия на остров Лампедуза и по-късно показа проект от 10 точки, с който да помогне на Италия  да се оправи с мигрантите.

" Незаконната миграция е предизвикателство за Европа и се нуждае от европейски отговор ", разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на визитата си в Лампедуза в неделя.

Тя акцентира, че колкото по-добре Европейски Съюз ръководи мигрантския проблем, който обаче е обвързван със законно пребиваващите на територията на съюза, толкоз по-строг ще бъде той към незаконните мигранти.

" Ние ще решаваме кой ще пристигна в Европейския съюз и при какви условия, а не контрабандистите и трафикантите ", безапелационна бе Фон дер Лайен на взаимната конференция, която даде с италианския министър председател Джорджия Мелони.

Тя добави и че към този момент е говорила с няколко водачи на Европейски Съюз за проекта и е уверена, че те ще го поддържат.

Само за тази година над 127 200 души към този момент са достигнали до Италия по море, съгласно последните данни на вътрешното министерство. За цялата 2022 година броят им бе 66 200 души.

Увеличаването на броя на търсещите леговище на италианския остров още веднъж разпали яростни диспути в Европа по какъв начин обособените страни членки да си поделят отговорността за десетките хиляди бежанци.
 Лайен идва на о. Лампедуза, с цел да инспектира мигрантския напън
Лайен идва на о. Лампедуза, с цел да инспектира мигрантския напън

Италия се бори с невиждан брой пристигнали по море тази година

Усилията за репатриране не са били сполучливи в предишното . Между 2014 година и 2020 година единствено към 20 % от лицата, подложени на заповед за репатриране, са напуснали страната, съгласно мозъчния концерн OpenPolis.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР